Douglas-spar

Douglas hout

Douglas hout

Douglas hout is geschikt voor vele doeleinden en zowel binnen als buiten toepasbaar. Dat maakt Douglashout tot een zeer gewild product. In dit artikel zullen we u meer informatie geven zodat u weet met welk materiaal wij werken.

waar komt Douglas hout vandaan

Het Douglashout wat wij gebruiken komt van de Douglasspar. Oorspronkelijk komt deze boom uit Amerika maar is nu in zo goed als heel Europa te vinden. Het hout heeft een prachtige warme uitstraling die iedere tuin ten goede komt.

eigenschappen van Douglas hout

Al is Douglashout geen hardhout, het is wel één van de hardste naaldhoutsoorten die in Europa (voornamelijk Noord West Europa voorkomen. Het is een houtsoort die op een natuurlijke manier sterk is en een hoge duurzaamheid heeft. Dit maakt deze houtsoort breed toepasbaar. Bijvoorbeeld voor een Douglas overkapping of een tuinhuis op maat. De laatste jaren is de vraag naar Douglas erg toegenomen. Gelukkig is het een veelvoorkomende soort en is er nog steeds genoeg beschikbaar.

de beschikbaarheid van Douglas hout

We weten dat de vraag naar Douglas groot is maar hoe zit het nu met de beschikbaarheid. Doordat er de afgelopen tientallen jaren veel Douglassparren zijn aangeplant in de enorme bossen in West Europa en wel het meest in Duitsland en Frankrijk is de beschikbaarheid voorlopig gegarandeerd. We zien dat in Frankrijk al 1 miljoen kubieke meter per jaar groeit. Een behoorlijke hoeveelheid en het is de bedoeling dat het aantal de komende jaren verdubbelt. Ook in Nederland wil onder andere Staatsbosbeheer stimuleren dat er meer inlands hout gebruikt wordt.

Douglas-spar
Douglas spar

De kleur van Douglashout

Douglashout heeft een bijzondere warme uitstraling. Dit komt mede door de kleur die in de kern roodbruin is. De combinatie van de gele kleur van het spinthout is bijzonder mooi. Als je Douglas hout niet behandeld zal het vergrijzen. Door het hout te impregneren of met beits te behandelen kan dit voorkomen worden.

toepassingen van douglashout

Douglas hout is voor vele doeleinden in te zetten. We noemde u al overkappingen en tuinhuizen. Maar wat dacht u van Schuttingen, vlonders, carports enz. Wilt u meer weten over wat er allemaal mogelijk is neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Douglas-hout
Scroll naar top