Douglas overkapping

Wood and Garden

op maat gemaakt | Topkwaliteit | De beste prijs

Douglas overkapping plaatsen

Douglas overkapping laten plaatsen? Bij Wood and Garden bent u aan het juiste adres. een overkapping van Douglas hout geeft door zijn warme uitstraling een extra dimensie aan uw tuin. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van het beste duurzame hout zult u jarenlang kunnen genieten.

Douglas-overkapping

Jarenlange ervaring

Doordat wij jarenlange ervaring hebben met het bouwen van overkappingen, veranda’s en tuinhuizen zorgen wij dat uw Douglas overkapping honderd procent naar uw zin is. Als u vrijblijvend contact met ons opneemt komen wij graag bij u langs om met u door te nemen wat uw wensen zijn.

Douglas-overkapping

Gezellige sfeer in uw tuin

Gezelligheid en een warme sfeer, dat zijn twee kernwoorden om optimaal van uw tuin te kunnen genieten. Door een mooie overkapping te laten plaatsen kunt u met mooi weer lekker relaxen en  zelfs als het weer wat minder is lekker genieten van uw tuin. 

Maatwerk-overkapping

Offerte op maat voor een Douglas overkapping?

Woont u in de regio Wijk en Aalburg, Veen Gemeente Altena of ver daarbuiten en bent u enthousiast geworden over onze Douglas  overkappingen en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bij Wood & Garden kunt u vrijblijvend informeren naar de kosten voor een overkapping, veranda of tuinhuis.  Voor al uw vragen over het realiseren van een maatwerk overkapping bent u bij ons aan het juiste adres! Onze medewerkers helpen u graag. Uw kunt u vraag uiteraard ook vrijblijvend stellen via ons contactformulier

U kunt bij Wood and Garden uit Wijk en Aalburg ook terecht voor:

Douglas overkapping met glas

Als u uw Douglas overkapping helemaal af wilt maken laat u glazen schuifdeuren plaatsen. Zo tovert u uw overkapping in een handomdraai om in een schitterende tuinkamer. Desgewenst kunnen wij zelfs verwarming voor uw overkapping met glazen schuifdeuren regelen.

Douglas-overkapping-met-glas

Eigenschappen van Douglas hout

 • Douglas hout is uitstekend te bewerken omdat het niet uitzonderlijk hard maar wel massief is, daardoor is het prima te zagen, boren en te schroeven

Duurzaam (milieu)

 • Douglas hout is duurzaam (als het om het milieu gaat) Gelukkig is er de laatste jaren veel meer aandacht voor de herkomst, productie en leverbaarheid van hout vanwege klimaat en milieu. 
 • Het grote voordeel van Douglas hout is dat het afkomstig is van een bomen die snel groeien en bovendien op grote schaal worden verbouwd speciaal voor de productie van hout.
  In vergelijking met hardhout heeft het gebruik van Douglas hout veel minder  impact op het milieu.
 • Verder heeft douglas hout in vergelijking met geïmpregneerd tuinhout een betere natuurlijke duurzaamheid.
  Tuinhout moet namelijk worden verduurzaamd met stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Duurzaam (levensduur)

 • Douglas hout is duurzaam (wat de levensduur aangaat) Hoewel het de duurzaamheid van hardhout niet kan evenaren is dit hout wel duurzamer dan andere soorten naaldhout zoals vuren.
  Douglas hout is daarom ook geclassificeerd in een hogere duurzaamheidsklasse dan deze andere soorten naaldhout.

Douglas hout ook onbehandeld toepasbaar

 • Vanwege de hogere duurzaamheidsklasse kan Douglas hout zelfs buiten onbehandeld worden toegepast.

Douglas is gunstig geprijsd

 • Nog een voordeel van Douglas is dat het in vergelijking met andere (hard)houtsoorten met dezelfde toepassingen zoals hardhout veel goedkoper is en toch voldoende duurzaam is voor buiten toepassingen zoals buitenmeubels,  hekken en schuttingen.
 • Dit hout is dus zeer geschikt voor uiteenlopende toepassingen buitenshuis en binnenshuis, denk  bijvoorbeeld aan overkappingen, schuttingen, veranda’s, tuinhuizen, carports, vlonders, enz.

Douglas overkapping geeft jarenlang plezier

 • Dit alles maakt wel duidelijk dat Wood and Garden bij het bouwen van uw Tuinhuis, overkapping of welk project dan ook graag Douglas hout gebruikt.

Wij zijn tevens Fakro dealer

Ook zo'n prachtige overkapping van Douglas hout?

Neem dan snel contact met ons op, wij laten u graag alle mogelijkheden zien!

Scroll naar top
Open chat
Direct WhatsApp contact
Stel uw vraag direct via WhatsApp
Powered by